jezero
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovaj som je toliko veliki da je izazvao paniku među kampovanjima, što je dovelo do zahteva za zatvaranjem jezera. Ova situacija pokazuje koliko neobične i neočekivane situacije mogu nastati u prirodi.

Neman je prošlog leta snimio jedan kamper u plićaku samo nekoliko centimetara od mesta gde je stajao. Som je međutim bio toliki da glava nije mogla da stane u kadar! Kamper koji je snimio fotografiju bio je prestravljen i zahtevao je da se jezero zatvori. Tada je procenjeno da je stvorenje dugačko oko metar i 80 centimetara.

 

 

- Žena je pritrčala i počela da viče: "Moraš da zatvoriš jezero. Tamo je ajkula" - rekao je za Bild Tomas Foli iz kamp naselja.

Postoje dve teorije o tome gde se som trenutno nalazi. Prva sugeriše da je plivao dalje u reku Fuldu, dok druga predlaže da se skriva u mulju na dnu jezera.

Tomas Foli, iz lokalnog kampa, opisao je svoje iskustvo sa somom.

"Stajao sam na obali i pušio. Nedaleko je plivala patka. Odjednom mi se pred očima pojavilo nešto tamno kao levak i onda je patka samo nestala", rekao je Foli.

Filip Montag, iz lokalnog ribolovnog kluba, uverava posetioce da somovi ne napadaju ljude. "Više se plaše nas nego mi njih. Uz to imaju samo male tupe zube poput brusnog papira", navodi Montag.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading