Eugert Merizaj
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Merizaj je prošle nedelje u jednom videu snimljenom unutar zatvora HMP Mančester razgovarao sa samoprozvanim “Kraljem Instagrama” i sunarodnikom Kozakom Bracijem.

U klipu, Braci kaže Merizaju: “Imaćeš 2.000 evra od mene, 2.000 evra od Fabija (albanskog ubice u zatvoru u Grčkoj)… kao podršku da izađeš iz zatvora”.

Merizaj se takođe hvali da je potrošio 50.000 funti na advokate i kaže: “Niko me neće pustiti. Moj novac je nestao”.

Tridesettrogodišnjak navodno troši svoj novac na dizajnersku odeću, obuću i aksesoare i može se videti na jednoj slici kako nosi par patika marke “Dolče i Gabana” koje se prodaju po ceni od 550 funti.

Finansijski apel usledio je nakon što je u avgustu prošle godine otkriveno da Merizaj emituje uživo videozapise iz svoje zatvorske ćelije u Velikoj Britaniji na TikToku, u kojima flertuje sa ženama i igra onlajn igre sa kriminalcima u drugim zatvorima.

Čak se hvalio da mu je telefon dostavljen dronom u zatvor u Mančesteru i da ga krije unutar rolne toalet papira.

Merizaj se takođe hvalio da će, ako mu telefon otkriju zatvorski čuvari, jednostavno “kupiti drugi”. Tvrdio je da je to bio treći telefon koji je koristio u zatvoru, a svaki ga je navodno koštao 2.000 funti. Tridesettrogodišnjak je snimio sebe i drugog zatvorenika, koji se predstavlja kao Kameron, kako flertuje sa ženom koja je rekla da ima 21 godinu. “Ona je bezobrazna, čoveče”, čuje se Kameron kako govori. “Da li ona zna da smo mi u zatvoru?”

Merizaj je takođe koristio funkciju pod nazivom “Live Match” na TikToku da komunicira sa prijateljima izvan zatvora – i takođe zarađuje male sume novca.

U “Live match” učestvuju korisnici TikTok-a koji snimaju sebe kako razgovaraju sa drugim korisnicima pet minuta i često mole gledaoce na mreži za donacije.

Pobednik meča je onaj koji dobije najviše “poklona” od gledalaca, u vidu šarenih virtuelnih nalepnica.

Merizaj je bio deo bande koja je namamila dilera kanabisa Hemavanda Ali Huseina u kuću u Hartlpulu 2019. pre nego što ga je ubila.

Gangsteru su nakon ubistva ušli u trag u Belgiji i izručen je Velikoj Britaniji.

Još tri člana albanske bande osuđena su za ubistvo iz nehata, a trojica osumnjičenih su u bekstvu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading