Stric koji je ubio maloletnu devojčicu u Grčkoj
Foto: Alo/Društvene mreže

Iako je u početku odbio da kaže motiv zločina, stric je na saslušanju rekao da je devojčicu izbo šrafcigerom, a potom je inspektore odveo do njive na kojoj je ostavio telo male Vasiliki.

Prema nezvaničnim informacijama dobijenih od izvora bliskih istrazi, stric je rekao da je pre ubistva želeo da ima seksualne odnose sa malom rođakom. Devojčica ga je odbila i zapretila da će sve ispričati roditeljima, nakon čega je on zgrabio šrafciger i naneo joj više uboda u grudi i leđa, prenosi Protothema.

Izvori iz istrage navode da je dete imalo povrede po rukama, verovatno zadobijene dok je pokušavala da se odbrani od silovatelja. Nakon ubistva, stric je telo devojčice odneo u njivu i bacio ga. Nakon toga se vratio kući i legao da spava, kao da se ništa nije desilo.

Vasiliki koju je stric ubio šrafcigerom

printscreen/X/ Amber Alert Hellas | Greece

 

 

Ujutru je otišao na posao i svima pričao kako je zabrinut za nestalu bratanicu. On je uhapšen nakon što su policajci pogledali snimak nadzornih kamera i ustanovnili da je devojčica u nedelju u večernjim satima ušla u stričev automobil. Stric je Vasiliki pokupio nedaleko od dedine kuće.

Nakon što su shvatili i da je stric male Vasilike bio na sudu zbog silovanja maloletnice, odmah su znali da je on odgovoran za nestanak devojčice. 

On je bio osuđen na 9 godina zatvora za silovanje devojčice od 14 godina, ali je, na opšte zaprepašćenje, pušten na slobodu sa suspendovanom kaznom. Ova odluka suda izazvala je veliku pažnju javnosti i postavila pitanje o efikasnosti pravosudnog sistema u zaštiti žrtava nasilja u ovoj državi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading