Nestala Valerija
Foto: Printscreen/Društvene mreže


Više od 400 nemačkih policajaca pretražuje gustu šumu nedaleko od Dobelna, u grozničavoj potrazi za devetogodišnjom Valerijom iz Ukrajine, koja je nestala pre osam dana. Policija je danas oko 14.30 u Knoleštajnu, u Saksoniji, pronašla telo. Ta oblast je oko tri kilometra od stana Valerijinih roditelja. Za sada nema zvanične potvrde da li je pronađeno telo devojčice, ili nekog drugog. Svedoci su ranije javili da su u gustoj šumi čuli vapaje za pomoć.


Naš prvi prioritet je da obezbedimo dokaze na mestu gde je telo pronađeno - rekao je portparol policije za nemačke medije, na pitanje o identitetu tela. Uviđaj na mestu zločina će se najverovatnije nastaviti do duboko u noć. Lokacija na kojoj je pronađeno telo, nedaleko od magistrale, je ograđena. Policija je najavila konferenciju za medije u sredu popodne.

 

 

 


Ova užasna vest me je veoma rastužila. Šokiran sam i ne mogu da verujem - rekao je gradonačelnik Dobelna Sven Libhauzer. Devojčica, koja je poreklom iz Ukrajine, sa majkom živi u Nemačkoj od 2022. godine. Njeni roditelji su razvedeni, a otac je na frontu u Ukrajini. Devetogodišnja devojčica je poslednji put viđena na putu do škole u Dobelnu u ponedeljak, prošle nedelje.


Pošto ona nije stigla u školu, počela je velika potraga. Hitne službe su prošešljale reku Mulde, kao i okolne livade, polja i šume. U potrazi su učestvovali specijalni psi i policijski helikopteri. Policija je tražila od građana da pretraže svoje bašte, podrume, garaže i šupe. I pored svih napora, do sada nije pronađen nikakav dokaz vezan za nestalu devojčicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading