Smrtna kazna
Foto: AP/Dave Martin (STF)

Kazneno-popravno odeljenje u zatvoru Viliam C. Holman u Alabami, gde je ovaj osuđenik čekao pogubljenje poslednjih 20 godina, nije štedelo novca na njegov poslednji obrok, dozvoljavajući mu da naruči sve - od jaja, sosa i keksa do ogromnog tanjira sa morskim plodovima, preneli su mnogi strani mediji.

Obilan doručak, tanjir sa škampima i ostrigama

Doručak osuđenika bio je zaista obilan, sastojao se od jaja, sosa, suvih šljiva, ovsene kaše i keksa. Tokom dana ga je posećivala porodica, a on je sve vreme imao na raspolaganju dosta hrane i grickalica - jeo je čips, čokoladicu, pio sok od pomorandže i nekoliko gaziranih pića. Za svoj poslednji obrok, Mils je pojeo tanjir sa morskim plodovima koji je uključivao tri velika škampa, dva fileta soma, tri ostrige, tri kolutića luka i punjenog raka. Nedugo nakon poslednjeg obroka, dobio je smrtonosnu injekciju.

Šta su jeli drugi osuđenici na smrt?

Jednom osuđenom ubici je poslednji obrok bio dovoljno velik da nahrani desetak ljudi, a osuđenik Džon Vejn Gejsi, koji je ubio 33 mladića u Ilinoisu 1970-ih, tražio je 12 prženih škampa, kantu KFC po originalnom receptu, pomfrit i pola kilograma svežih jagoda.

Lorens Rasel Bruer, rasista osuđen za ubistvo čoveka u Teksasu 1998. godine, naručio je dva komada pečene piletine, čizburger sa trostrukom slaninom, omlet sa sirom, veliku činiju pržene bamije, tri fahite, pola kilograma roštilja sa pola vekne belog hleba, picu, tri piva, sladoled od vanile i puter od kikirikija.

Robert Dejl Konklin, koji je šrafcigerom ubio svog ljubavnika, a potom mu secirao telo 1984. u Džordžiji, dobio je filet minjon umotan u slaninu, škampe dinstane na puteru sa belim lukom i limunom, pečeni krompir sa puterom, pavlaku, vlasac i komadiće slanine, kukuruz na klipu, špargle, hleb sa puterom, kozji sir, dinju, pitu od jabuka, sladoled od vanile i ledeni čaj.

Viktor Feger je osuđen za ubistvo i pogubljen je vešanjem 1963. godine, u dobi od 28 godina, a ispostavilo se da je poslednji savezni zatvorenik pogubljen u SAD pre nego što je moratorijum na smrtnu kaznu prestao 2001. Ali pre smrti, Feger je navodno tražio neobičan poslednji obrok - samo jednu maslinu sa košpicom, u nadi da će iz njegovog groba niknuti maslinovo drvo kao simbol mira.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading