Radnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Šef Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Bundestagu, Aleksandar Dobrint, nedavno je izneo novi plan za izbeglice na društvenim mrežama. Konkretno, Dobrint je zahtevao od ukrajinskih izbeglica u Nemačkoj da pronađu posao ili se vrate u svoju zemlju. On je istakao da mnogi Ukrajinci ne pokazuju inicijativu u traženju posla zbog socijalne pomoći koju dobijaju kao izbeglice u Nemačkoj.

"Potrebno je ponuditi posao, a to mora biti deo integracije", istakao je Dobrint, naglašavajući da bi osnovni princip trebalo da bude: "Počnite da radite ili se vratite u bezbedna područja Zapadne Ukrajine."



Ovaj plan izazvao je različite reakcije među političkim krugovima i javnošću, podstičući diskusiju o politici integracije i podrške izbeglicama u Nemačkoj. Neki su podržali Dobrintovu inicijativu, ističući važnost podsticanja zapošljavanja među izbeglicama kao ključnog koraka ka njihovoj integraciji u nemačko društvo. S druge strane, pojedini kritičari su izrazili zabrinutost zbog mogućih negativnih efekata ovakvog pristupa, navodeći da bi Ukrajinci mogli biti suočeni sa različitim izazovima prilikom traženja posla u Nemačkoj.


BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading