Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Ove izjave dolaze nakon optužbi da podržava stavove predsednika Rusije Vladimira Putina po pitanju Ukrajine.

- Konflikt nema jednostavno rešenje. Međutim, početak mora biti priznanje istine o uzrocima i posledicama. Zato samo želim da iznesem činjenice onakve kakve jesu, kao što to činim već deset godina. Oni koji me kleveću tvrdeći da, ako govorim istinu, to me čini 'Putinovim portparolom', samo pokazuju slabost svojih argumenata - napisao je Faraž.

Faraž je naglasio da je potrebno prestati ga optuživati za iznošenje pravih uzroka sukoba u Ukrajini, jer je upravo kratkovida politika Zapada dovela do njegovog početka.

Podsetimo, ankete prognoziraju da će partija Najdžela Faraža osvojiti najmanje 16 odsto glasova na predstojećim parlamentarnim izborima, dok Konzervativnoj partiji daju oko 20 odsto. Međutim, do izbora 4. jula situacija se može promeniti, i to u korist stranke "Reform UK", koja beleži vrtoglavi rast popularnosti, dok partija Rišija Sunaka već neko vreme konstantno pada.

Prethodnog dana, Faraž je izjavio da su sukob u Ukrajini izazvali NATO i Evropska unija svojim stalnim širenjem na istok. U intervjuu za britansku televiziju, Faraž je rekao da je još 2014. godine upozoravao na pretnju od sukoba u Ukrajini. Nakon ovih izjava, Faraž je naišao na oštre kritike britanskih političara. Ministar odbrane iz senke, Džon Hili, nazvao je Faraža "neprikladnim" za bilo koju političku funkciju. Britanski premijer Riši Sunak ocenio je Faražove izjave o sukobu u Ukrajini kao "opasne" po bezbednost Velike Britanije i njenih saveznika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading