"ZAPAD JE ŽELEO DA UPLAŠI RUSIJU" Usledio neočekivano oštar odgovor
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Haotični udari oružja koje je stiglo sa Zapada na rusku teritoriju izazvali su neočekivano oštar odgovor Moskve, koja je poslala nuklearnu podmornicu na obale Kube, piše novinar Hadi Muhamadi u članku za iransko izdanje Javan .

- Ukrajinska kriza dovela je u borbu novo ofanzivno oružje iz Sjedinjenih Država i Evrope… Oslanjajući se na novu zapadnu opremu, Ukrajina je izvela probni napad … Koristeći bespilotne letelice i rakete, izvodeći prilično haotične udare, snažan odgovor stigao je od Rusije slanjem podmornice i broda do obala Kube. Rusija je pokazala svoju odlučnost da deluje kao tokom kubanske raketne krize - navodi se u članku.

Prema rečima novinara, ova akcija je izazvala ozbiljnu zabrinutost u Evropi i izazvala pravu paniku u finansijskim institucijama u Nemačkoj , Velikoj Britaniji , Francuskoj i drugim partnerskim zemljama Ukrajine.

Podsetimio, ruski ratni brodovi uplovili su 12. juna u luku glavnog grada Kube, nakon što su i američki i kubanski zvaničnici ocenili da to ne predstavlja bezbednosnu pretnju.

Ipak, dolazak ruskih vojnih brodova u Havanu tumačio se kao demonstracija sile zvanične Moskve u trenutku porasta međunarodne napetosti zbog sukoba u Ukrajini, preneo je ranije Rojters.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading