ORGANIZOVANI KRIMINALNI KLAN PREUZEO BOLNICU: Razvozili kokain u ambulantnim kolima, od medicinske opreme pravili KOMPLETE ZA UBISTVA
Foto: EPA/EPA/ STAMATIS KATAPODIS


Italijanski karabinjeri su pre dve nedelje pokrenuli operaciju protiv klana Kontini, moćne grupe kampanijske mafije Kamora. Međutim, ova operacija je bila sve samo ne uobičajena. Naime, centar istrage je bila bolnica San Đovani Bosko u Napulju, gde je mafija stvorila "anti-državu" i koristila je za razne nelegalne aktivnosti.


Mafija je koristila bolnicu kao centar za prikupljanje keša, olakšavanje ubistava bandi, distribuciju droge kroz kola hitne pomoći, kao i za vođenje prevare u osiguranju od nesrećnih slučajeva. Takođe, otkriveno je da su mafijaši od sanitetske opreme napravili "komplet za ubistvo" za plaćene ubice.

Uticaj klana Kontini u bolnici

Klan Kontini je preuzeo kontrolu nad bolnicom zahvaljujući zakonu koji je omogućio bivšim osuđenicima da se zaposle u zdravstvenoj službi. Jedan od njih, Paolo di Mauro, dobio je nadimak "Sestra" zbog svog uticaja u bolnici, iako se nikada zaista nije pojavio na poslu.

- On se nikada zaista nije pojavio na poslu, ali je primao platu i dobio je nadimak “Sestra”. Kad je umro (2018), po bolnici su bile smrtovnice – rekao je lokalni poslanik Frančesko Emilio Boreli, koji je vodio kampanju protiv Kamore i bio napadnut na bolničkom parkingu kad je pokušao da protestuje protiv mafijaša koji su prodavali karte za parking.



Glavni organizator plana preuzimanja bolnice bio je Đenaro Maneta, poznat kao Đeni Maradona, koji je na papiru bio samo čistač na odeljenju radiologije. Pod njegovom palicom, mafijaši su preuzeli vođenje kafeterije, picerije i službe za čišćenje, kao i sprovođenje raznih nelegalnih aktivnosti unutar bolnice.

 

 


Razne nelegalne aktivnosti u bolnici

Mafijaši su vršili prevare u osiguranju, omogućavali pacijentima da plate kako bi preskočili red, dozvoljavali samo pogrebnicima povezanim sa mafijom da kupe tela iz bolničke mrtvačnice, i pomagali u reketu. Takođe, bolnica se koristila za premeštanje droga, a klan je čak preselio dilere u bolnicu kako bi obavljali svoje poslove.

 

 

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading