SRBIJA DEO VELIKE MEĐUNARODNE AKCIJE: Hapšenje 219 osoba u borbi protiv trgovine ljudima!
printscreen/Europol


U zajedničkoj akciji Europola, Interpola i Fronteksa, kojoj je Srbija takođe pristupila, izvršeno je hapšenje 219 osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima. Ova operacija, koja je realizovana početkom meseca, predstavlja značajan korak u borbi protiv visokorizičnih kriminalnih mreža. Austrija i Rumunija su bile vođe ove akcije koja je usmerena na razbijanje slučajeva seksualne eksploatacije, prisilnog kriminala i prisilnog prosjačenja, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Europola.


Posebna pažnja tokom akcije bila je usmerena na slučajeve seksualne eksploatacije, prinudnog prosjačenja i prisilnog kriminala koji su povezani sa decom. Identifikovano je 153 deteta kao žrtava trgovine ljudima, što ukazuje na ozbiljnost problema i neophodnost delovanja organa za sprovođenje zakona u borbi protiv ove vrste kriminala.


Pored hapšenja osumnjičenih i identifikacije žrtava, tokom akcije su pronađena još 362 osumnjičena lica, dok je otvoreno 276 novih slučajeva povezanih sa trgovinom ljudima. Ovi rezultati jasno ukazuju na obim problema trgovine ljudima i potrebu za daljim radom i angažovanjem u borbi protiv ovog oblika kriminala koji ugrožava ljudska prava i dostojanstvo.

(sputnikportal.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading