gradonačelnik nikšića
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Iz GP URA su pozvali sve građanske partije, pre svih Demokrate, koje su konstituenti lokalne vlasti u Nikšiću, da, ako drže do građanskih i evropskih vrednosti koje zastupaju, učine isto i uskrate podršku Kovačeviću.

- Ne znam zašto su podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge. Zvaću njihovog predsednika opštinskog odbora da mi objasni jer iz napisa u medijima nisam shvatio razloge. Šta ih je motivisalo da poveruju u kampanju DPS-a, na njima je da odgovaraji. Ali, vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika Građanskog pokreta URA - izjavio je Kovačević.

Opozicija u nikšićkom parlamentu ima 18 odbornika od 41, a uz glas URA jedan više. Da bi predsednik Opštine bio smenjen inicijativu koju je pokrenula lista "Evropski tim za Nikšić" koju predvodi Demokratska partija socijalista, mora da glasa 21 odbornik.

- Drago mi je da je URA konačno smogla snage da odluči da uskrati poverenje Marku Kovačeviću. Lopta je u dvorištu Demokrata. S obzirom na to da je predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković, koji je iz Demokrata, osudio sramni govor Kovačevića na Grahovcu, sada treba da pokaže da je dosledan svojim rečima i da njegova partija uskrati poverenje Kovačeviću - izjavio je Boris Muratović, odbornik DPS.

- Mediji kreiraju priče i slučajeve, a ja sam često njihova meta. Niko nije na ispravan način interpretirao ono što sam rekao. Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam - kazao je Kovačević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading