Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

VOĐI HAMASA UBIJENA SESTRA! Krvava osveta Izraela, šezdeset članova Hanijeove porodice mrtvo!

Vođa palestinskog islamističkog Hamasa, Ismail Hanije, istakao je danas posle tragične pogibije svoje sestre da nijedan dogovor koji ne garantuje prekid vatre i kraj izraelske ofanzive na Gazu "nije dogovor". U saopštenju prenetom od strane agencija, Hanije je istakao da smrt članova njegove porodice neće promeniti njihovu poziciju ili uticati na njihov otpor.

"Krv naših mučenika zahteva da ne pravimo kompromise, da se ne menjamo, da ne posustajemo, već da nastavimo naš put odlučno", naglasio je Hanije, ističući čvrst stav i odlučnost svog naroda.

UNRWA: Desetero dece u Pojasu Gaze svaki dan ostane bez jedne ili obe noge

Prosečno desetero dece u Pojasu Gaze ostane svakoga dana bez jedne ili obe noge, upozorio je u utorak čelnik UN-ove agencije za palestinske izbeglice (UNRWA), Philippe Lazzarini.

"Svakoga dana imamo u proseku desetero dece koja ostanu bez jedne ili obe noge", rekao je Lazzarini na konferenciji za novinare u Ženevi, dodajući da u te podatke nisu uključena deca koja ostanu bez ruke ili šake.

Rekao je da se ti podaci temelje na podacima UNICEF-a.

"Desetero na dan, to je gotovo 2000 dece nakon više od 260 dana tog brutalnog rata", rekao je.

Načelnik generalštaba izraelske vojske rekao je da je Hamasova brigada u Rafi na jugu Gaze "gotovo demontirana“. Zvaničnik Hamasa poručuje da je njihov cilj da Izrael iz sukoba "izađe poražen".

Ministar odbrane Izraela Joav Galant najavio je "fazu C" rata koja označava sukob niskog intenziteta.

RAZNELI IM TELA, SVE DIGLI U VAZDUH! Dvadeset četiri Palestinca NASTRADALA u tri odvojena napada na Gazu

Izraelske snage ubile su rano jutros najmanje 24 Palestinaca u tri odvojena vazdušna napada na grad Gazu, tvrde zvaničnici palestinske militantne grupe Hamas.

Prema ovom izveštaju, u dva udara pogođene su dve škole u ​​gradu Gazi, pri čemu je poginulo najmanje 14 ljudi.

U još jednom udaru na kuću u kampu Šati, jednom od osam izbegličkih kampova u Pojasu Gaze, ubijeno je još deset ljudi, prenosi Rojters.

UNRVA: Rušenje građanskog poretka u Gazi dovelo do masovne pljačke i krijumčarenja, što otežava distribuciju pomoći.

Načelnik generalštaba izraelske vojske Herci Halevi rekao je da je Hamasova brigada u Rafi na jugu Gaze "gotovo demontirana“. "Jasno se približavamo tački kada možemo da kažemo da smo demontirali brigadu Hamasa u Rafi, ne u smislu da više nema terorista, već da više ne može da funkcioniše kao borbena jedinica“, dodao je Halevi.

Cilj Hamasa u ratu u Gazi je da Izrael iz sukoba izađe poražen, kaže Suhail el Hindi, član politbiroa Hamasa. U razgovoru za londonski panarapski list Arabi el Džadid, Hindi insistira na tome da "Hamas neće podići belu zastavu i da će se boriti protiv neprijatelja do poslednjeg daha".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading