Kremlj
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

"Sve, naravno, ima svoje posledice. Atmosfera poverenja se vrlo brzo narušava, moglo bi se reći momentalno, a gradi se veoma dugo - godinama, a ponekad i decenijama", rekao je Peskov, komentarišući nedavnu izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je izjavio da "veruje u snagu dijaloga" i da bi "nastavio dijalog sa Vladimirom Putinom".

Peskov je podsetio da je ruski lider "više puta govorio da je otvoren za pregovore, tim pre za pregovore u cilju postizanja konkretnog rezultata", odnosno, da ih nikada nije ni odbijao. 

"Nismo mi inicirali obustavljanje dijaloga, obustavljanje odnosa, faktički u potpunosti, do nule. U slučaju Francuske, to je bila odluka koju je izabrala francuska strana", naglasio je portparol. 

Ipak, bez obzira na to što je izjavio Makron, Peskov dodaje:

"Za sada, osim takvih 'sramežljivih' izjava ne vidimo nikakve preduslove za normalizaciju dijaloga, na našu žalost".

Sankcije - mač sa dve oštrice

Na temu juče uvedenog 14. po redu paketa sankcija, Peskov je poručio da su te mere nezakonite i da je Moskva kategorično protiv njih. 

"Ubeđeni smo da je to mač sa dve oštrice i da ta ograničenja u mnogome kao bumerang udaraju po interesima onih zemalja koje ih uvode. Mi već imamo iskustvo u minimiziranju posledica takvih ograničenja. Konstantno razvijamo tu sposobnost i sa tim ćemo i nastaviti", kratko je prokomentarisao portparol Kremlja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading