Grčka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Nedavno otkriće tela 67-godišnjeg nemačkog državljanina na Kritu samo je najnoviji događaj u nizu neobičnih turističkih smrti tokom nedelja nezapamćenih vrućina u Grčkoj. Telo do sada neidentifikovanog muškarca pronađeno je na izolovanom delu plaže Sentoni na grčkom ostrvu nakon što ga je njegova supruga prijavila kao nestalog u nedelju, saopštili su vatrogasci.

Navodno je muškarac otišao sam na planinarenje u izuzetno visokim temperaturama, bez vode, i nakon nekoliko sati pozvao suprugu da joj saopšti da se oseća loše. Vatrogasci su pratili signal njegovog telefona, a potom ga je potraga pronašla uz pomoć drona u kanjonu Trypiti, prema lokalnim vestima.


Trend tragičnih događaja na grčkim ostrvima



Ova smrt je šesta u nizu tragičnih slučajeva turista koji su posetili slikovita grčka ostrva ovog meseca, a zatim podlegli ekstremnim letnjim vremenskim uslovima. Sredozemlje pati od tropskih temperatura, sa mnogim danima kada se meri više od 40 stepeni, što predstavlja najraniji letnji talas vrućina u istoriji Grčke.

Prvi u nizu tragičnih događaja turističke smrti uključivao je doktora Majkla Moslija, britanskog lekara i TV zvezdu, koji je pronađen mrtav 9. juna nakon što je nestao na ostrvu Simi. Holandski turista takođe je doživeo istu sudbinu kao i 67-godišnji planinar, nakon što je prešao drugo grčko ostrvo u vrelim uslovima. Telo 74-godišnjeg holandskog putnika takođe je pronađeno od strane vatrogasaca uz pomoć drona na ostrvu Samos. Poslednji put je viđen kako se muči da planinari na dan kada je temperatura prešla 40 stepeni. Njegovo telo pronađeno je u provaliji.

Inače omiljeno turističko odredište, Grčka doživljava pakao ovog leta, kako zbog smrti turista, tako i zbog velikog požara koji je izbio na ostrvu Hidra, jednom od omiljenih odredišta milijardera Džefa Bezosa, nakon što su jahtari navodno lansirali vatromet kako bi zabavili goste.

(NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading