Radovana probola šipka
Foto: Printscreen/FOTO: FACULTY HOSPITAL OLOMOUC


Radovan Kučer (59) je doživeo zastrašujuću nesreću dok je branio trešnje u bašti svog prijatelja. Kako je sam ispričao, sve se dogodilo kada je trebao da skine korpu sa trešnjama sa merdevina i krenuo da silazi. Nažalost, merdevine su se prevrnule, a Radovan je pao direktno na metalni stub koji je trebalo da podupre malo drvo. Srećom, prijatelj je bio u blizini i brzo reagovao, sprečavajući Radovana da pokuša da izvadi gvozdeni stub samostalno.

- Popeo sam se i okačio korpu na poslednju prečku. Kada mi je korpa bila puna tri četvrtine, mislio sam da je to dovoljno. Zgrabio sam merdevine da skinem korpu sa kuke i krenuo da silazim - rekao je.

- Hidrauličnim makazama su odsekli oba kraja stuba da bih mogao čak i da stanem u kola hitne pomoći - rekao je povređeni muškarac.

Radovana probola šipka

FOTO: FACULTY HOSPITAL OLOMOUC

 

 



Čudo u bolnici

Hitne službe su morali da intervenišu pre nego što su mogli prevesti povređenog Radovana u bolnicu. Metalni deo je probio grudnu šupljinu, ali je, neverovatno, promašio srce i druge vitalne organe za samo nekoliko milimetara. Lekari Univerzitetske bolnice u Olomoucu izveli su petočasovnu hitnu operaciju i uspeli da spasu Radovanov život. Hirurška metoda koja se obično koristi za transplantaciju organa korišćena je prvi put u ovakvom slučaju.

- Nekoliko milimetara bi bilo dovoljno i čoveku se više ne bi moglo pomoći - rekao je hirurg Martin Kalab. Lekari su koristili hiruršku metodu koja se obično koristi za transplantaciju organa i rekli su da je to prvi slučaj ove vrste. Nakon dvonedeljnog boravka u bolnici, Kučer je sada otpušten kući.


Nakon dvonedeljnog boravka u bolnici, Radovan Kučer je otpušten kući. Lekari su istakli da je samo nekoliko milimetara odlučilo o tome da li će moći da mu pomognu ili ne. Srećom, Radovan se uspešno oporavlja i sada se nalazi kod kuće, zahvalan što je preživeo ovu dramatičnu nesreću. 

(Bild)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading