MAKRON PREDVIĐA HAOS:  Francuska na ivici građanskog rata!
Alo


Francuski predsednik Emanuel Makron izneo je zabrinjavajuću prognozu u vezi sa predstojećim parlamentarnim izborima u Francuskoj, upozoravajući da bi pobeda krajnje levice ili krajnje desnice mogla dovesti do oružanog sukoba. Makron je istakao da jedino njegova centristička vladajuća koalicija može sprečiti ovakav scenario, naglašavajući da političke stranke na krajnjim polovima spektra podstiču tenzije i politiku podela.

Skok popularnosti Nacionalnog okupljanja uoči parlamentarnih izbora

Prema istraživanju agencije "Blumberg", desničarsko Nacionalno okupljanje Marine le Pen beleži značajan skok popularnosti uoči prvog kruga vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj. Ovo istraživanje dodatno komplikuje političku situaciju, dok se sve više nagoveštava da će predsednik Makron morati da deli vlast s opozicijom.

Ministar unutrašnjih poslova upozorava na moguće građanske nemire

Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin izrazio je bojazan da bi Francuska mogla biti suočena sa građanskim nemirima i nasiljem u vezi sa izborima. Ova zabrinjavajuća prognoza dolazi uoči prvog kruga glasanja, dok se kampanja ulazi u poslednju nedelju.

Makron optužuje opozicione stranke za promociju ekstremizma

Emanuel Makron je optužio opozicione stranke, Nacionalno okupljanje i Francusku Nepokornu, za promociju ekstremizma i retorike koja bi mogla dovesti do novih sukoba. On je istakao da ekstremističke politike i podeljena retorika ne predstavljaju rešenje za teškoće sa kojima se Francuska suočava.


Makron je upozorio da politika podela koju zastupaju opozicione stranke može gurnuti Francusku ka građanskom ratu, naglašavajući da odbijanje drugih nikada ne može biti rešenje. Anketa Ipsosa pokazala je da Nacionalno okupljanje uživa podršku 35,5% francuskih birača, dok je levičarska koalicija, uključujući Francusku Nepokornu, određena na 29,5%, dok je Makronov savez bio na 19,5%.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading