Protest na aerodromu u Dagestanu
Foto: AP/(STR)


Dagestanska policija je reagovala brzo nakon što je u centru Mahačkale čula pucnjava, blokirajući Univerzitetski trg i apelujući na stanovnike da ostanu u svojim domovima. Ulice Magomeda Gadžijeva i Korkmasova su pod pojačanim nadzorom, a građani se mole da izbegavaju ove delove grada.


Nedavni napadi u Mahačkali izazvali su veliku zabrinutost među stanovništvom, posebno nakon pucnjave na crkve i sinagoge. U borbama između terorista i policije, 21 osoba je izgubila život, uključujući policajce, civile i sveštenika Nikolaja Koteljnikova, dok je više od 40 osoba povređeno. Ovi tragični događaji su ostavili dubok trag u zajednici.


Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana, Gajana Garijeva, istakla je da uvođenje plana "Presretanje" nije bilo neophodno, ali da su policijske aktivnosti i dalje u toku. Policija sprovodi detaljne pretrage i apeluje na saradnju građana kako bi zajedno osigurali bezbednost grada.


U međuvremenu, ruske snage izvode nestrateške vežbe, uključujući elektronsko lansiranje raketa. Ove vežbe imaju za cilj da osiguraju visok nivo pripremljenosti i efikasnosti u slučaju potencijalnih pretnji, što dodatno naglašava važnost sigurnosti i stabilnosti u regionu

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading