Vladimir Putin
Foto: AP/(HOGP)


Predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno je odlikovao Ordenom za hrabrost sveštenika Nikolaja Kotelnikova, koji je ubijen u Dagestanu prilikom spasavanja građana od terorističkih napada. Kotelnikov, koji je bio protojerej i nastojatelj mesne verske organizacije Pravoslavne parohije Pokrova Presvete Bogorodice u Derbentu, nagrađen je za hrabrost i požrtvovanost iskazanu tokom napada na pravoslavnu crkvu u kojoj je izgubio život.

 - Za hrabrost i požrtvovanost iskazanu po cenu sopstvenog života prilikom spasavanja građana od terorističkih napada, odlikovati Ordenom za hrabrost Nikolaja Mihailoviča Kotelnikova, protojereja, nastojatelja mesne verske organizacije Pravoslavne parohije Pokrova Presvete Bogorodice u Derbentu - navodi se u ukazu.



Ubijen sveštenik u napadu terorista

Teroristi su provalili u pravoslavnu crkvu u gradu Derbentu i ubili protojereja Nikolaja Kotelnikova, starog 66 godina, prerezavši mu vrat. Ovaj napad deo je serije terorističkih napada koji su se desili u Dagestanu, u kojima je poginulo 21 osoba, a više od 40 je povređeno. Protojerej Nikolaj je služio u crkvi u Derbentu više od 40 godina i bio je omiljen u narodu.


Zamenik predsednika Javne komisije za praćenje Dagestana Hadulajev dao je izjavu na Telegramu, izražavajući šok i tugu zbog ubistva sveštenika Kotelnikova. Takođe, region je proglasio dane žalosti povodom ovih tragičnih događaja, dok su snage bezbednosti uspele da ubiju pet terorista, čiji je identitet utvrđen.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading