Kevin Kreg
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Britanski politički svet danas je uzdrman novim skandalom, kada je Laburistička stranka suspendovala svog poslaničkog kandidata Kevina Krega zbog njegovog učešća u izbornom klađenju. Ovaj incident je dodatno naelektrisao predizbornu kampanju, donoseći elemente bizarne drame u političku arenu.


Ovo je prvi put da je Laburistička stranka bila primorana da suspenduje jednog od svojih kandidata zbog ovakvog ponašanja. Do sada su slične kontroverze uglavnom pratile Torijevce, ali ovaj preokret pokazuje da političke stranke nisu imune na skandale.


Kreg je priznao svoje učešće u klađenju protiv sebe i izrazio duboko žaljenje zbog svojih postupaka. On je istakao da je oduvek uživao u neobičnim opkladama iz zabave, bez obzira da li se radilo o politici ili konjskim trkama. Takođe je naglasio da je nameravao da eventualni dobitak donira lokalnim dobrotvornim organizacijama.

"Čitavog života uživao sam u čudnim opkladama iz zabave, bilo na politiku ili na konje. Pre nekoliko nedelja, kada sam verovao da neću pobediti, kladio sam se na pobedu kandidata Torijevaca, sa namerom da bilo koji dobitak dam lokalnim dobrotvornim organizacijama“, rekao je Kreg. 


Laburistička stranka je brzo reagovala suspendovanjem Krega i potvrdila da neće biti kandidat na predstojećim izborima. Ovaj potez pokazuje odlučnost stranke da se suprotstavi neetičkom ponašanju i održi visoke standarde među svojim članovima.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading