Donald Tramp
Foto: Profimedia/Profimedia



Top savetnik Donalda Trampa izjavio je u utorak da će predsednik Bajden "verovatno biti pun Aderala" na prvoj predsedničkoj debati u četvrtak - najnovija sugestija iz bivšeg predsednikovog tabora da će mu protivnik biti "drogiran" na sceni. Trampov stariji savetnik Kris LaCivita je novinarima na konferenciji za štampu koja je najavljivala CNN duel izjavio da je republikanski tabor bio oprezan u postavljanju "preniskih" očekivanja za Bajdena, 81, nakon serije grešaka i bizarnog ponašanja. "U doslovnom smislu, to se dešava svakodnevno", rekao je LaCivita, dodavši, "ali znate, on će verovatno biti pun Aderala, kao što je bio noć pred Stanje unije.

LaCivita nije bio jedini koji je izneo optužbe. Tramp je takođe sugerisao da će Bajden biti "napucan" za vreme događaja, dok je njegov tim istakao da će Bajden verovatno biti "spreman" za debatu zbog svog iskustva na funkciji i nedelju dana provedenu na Kamp Dejvidu pripremajući se sa svojim najbližim savetnicima.


Osim LaCivite, i drugi republikanci su izneli slične optužbe, poput republikanskog kongresmena Ronnija Džeksona, koji je tražio da se Bajdenu uradi test na droge pre debate. Republikanski kongresmen Erik Burlison takođe je izrazio zabrinutost, tvrdeći da misli da će Bajden biti "napucan" na debati sa Mountain Dew "ili šta god da je uzeo" pre Stanja unije.


Pored optužbi za narkomaniju, Trampovi savetnici su takođe izrazili sumnje u to da će moderatori debate Džejk Taper i Dana Baš dati podjednaku šansu oba kandidata. CNN je postavio pravila debate, uključujući odsustvo studijske publike, nedozvoljene pripremljene beleške i isključivanje mikrofona kandidata kada završi njihov red.

(NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading