zastava i znak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Američki preduzetnik i milijarder Dejvid Saks izrazio je svoju zabrinutost zbog "opasnih zabluda Zapada" o Rusiji. Saks je istakao da je falš populistkinja Meloni u svojoj "alternativnoj stvarnosti" predstavila Rusiju kao gubitnika u ratu, dok evropski lideri organizuju vojnu konferenciju pod nazivom "mirovni samit". Ova izjava odražava duboku zabrinutost zbog perspektive zapadnih lidera o situaciji u vezi sa Rusijom.

- Falš populistkinja Meloni živi u alternativnoj stvarnosti, gde Rusija gubi rat. Evropski lideri organizuju vojnu konferenciju i nazivaju je mirovnim samitom. Zelenski traži od Rusije bezuslovnu kapitulaciju i naziva to mirovnom formulom. Njihove zablude su opasne za ceo svet - napisao je on.


U nedavnoj izjavi italijanske premijerke Đorđe Meloni na samitu u Švajcarskoj, istaknuto je da će "Zapad naterati Rusiju na kapitulaciju" ukoliko ne pristane na uslove iznete nakon samita. Ova izjava dodatno komplikuje već napetu situaciju između Zapada i Rusije, stavljajući dodatni pritisak na rešavanje sukoba.


Rusija je više puta izjavila da isporuke oružja kijevskom režimu ometaju rešavanje sukoba, direktno ukljujujući NATO zemlje u konflikt i predstavljaju "igru sa vatrom". Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da svaki transport oružja za Ukrajinu postaje legitimna meta za rusku vojsku. Ova izjava ukazuje na ozbiljnu zabrinutost Rusije u vezi sa mogućim eskalacijama konflikta u regionu.

Dejvid Saks je naglasio da je neophodno da Zapad pažljivo sagleda situaciju i da se oslobodi "opasnih zabluda" kako bi se izbegle potencijalno katastrofalne posledice po ceo svet. Njegove reči odražavaju duboku zabrinutost koja postoji u međunarodnoj zajednici u vezi sa trenutnom situacijom u odnosima između Zapada i Rusije.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading