Izrael
Foto: Alo/Printscreen

Vođa Hamasa poručuje da nema sporazuma o primirju i puštanju talaca ukoliko Izrael ne okonča sve operacije u Pojasu Gaze.

Nastavljaju se granatiranja pograničnih delova Izraela sa položaja Hezbolaha iz Libana, zbog čega raste bojazan od širenja sukoba u regionu.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

GDE IZRAELCI PROĐU, TU NI TRAVA NE RASTE! Ubili operativca Hamasa koji je švercovao oružje za militante!

Operativac Hamasa koji je učestvovao u švercu oružja, namenjenog palestinskim militantima, preko graničnog prelaza Rafa i tunela koji vode u Egipat, ubijen je u vazdušnom napadu, saopštila je izraelska vojska.

Prema saopštenju, Visam Abu Isak je juče bio meta napada dronom u južnom pojasu Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska snima let bespilotne letelice Hezbolaha u blizini njihove baze

 

 

Zvaničnik Hamasa: Cilj je da Izrael iz sukoba "izađe poražen"

Cilj Hamasa u ratu u Gazi je da Izrael iz sukoba izađe poražen, kaže Suhail el Hindi, član politbiroa Hamasa.

U razgovoru za londonski pan-arapski list El Arabi el Džadid, Hindi insistira na tome da "otpor neće podići belu zastavu i da će se boriti protiv neprijatelja do poslednjeg daha".

Naglašava da neće biti dogovora sa Izraelom "bez prekida vatre i povlačenja okupacije".

Huti raketom gađali teretni brod južno od luke Aden u Jemenu

Jemenski pobunjenici Huti raketom su gađali teretni brod oko 96 kilometara južno od jemenske luke Aden, a projektil je pao u vodu u blizini plovila, saopštila je danas Agencija za upravljanje trgovačkim pomorskim operacijama Velike Britanije (UKMTO).

UKMTO navodi da je napad prijavio kapetan teretnog broda i da nije bilo povređenih među posadom, preneo je Rojters.

Rusija pozvala Izrael da odustane od operacije u Rafi a obe strane na prekid vatre

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas da Rusija zahteva da Izrael odustane od operacije u Rafi i pozvao je sve strane u sukobu da oslobode pritvorenike.

"Zahtevamo da Izrael odustane od operacije u Rafi i takođe pozivamo sve strane na hitan, bezuslovni prekid vatre, oslobađanje talaca i zatočenih Palestinaca", rekao je Nebenzja, prenosi RIA Novosti. On je ocenio da ranije usvojena rezolucija Saveta bezbednosti UN sa faznim planom o prekidu vatre u Pojasu Gaze nije doprinela ničemu.

"Rezolucija 2735 o određenom dogovoru, čiji je krajnji rezultat trebalo da bude prekid vatre, barem kako su tvrdili američki autori, ne funkcioniše", rekao je Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading