rotacija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Donald Rej Lanc (63) i Džin Ki Vajtfeder (62) iz Zapadne Virdžinije optuženi su za zanemarivanje dece. Navodno su prisiljavali svoju usvojenu decu da rade kao robovi i žive u štali. Uhapšeni su u oktobru prošle godine nakon što je otkriveno da petoro usvojene dece - u uzrastu od 6, 9, 11, 14 i 16 godina živi u lošim uslovima.

Policiju je pozvao sused, zabrinut za dobrobit maloletnika.

- Susedi su izvestili da su deca bila prisiljena da obavljaju poljoprivredne radove i da im nije bilo dopušteno da uđu u kuću - stoji u optužnici.

Prilikom intervencije, policija je pronašla 14-godišnjaka i 16-godišnjakinju u štali. Unutra nije bilo ni svetla niti tekuće vode. Jedno od tinejdžera reklo je policiji da su poslednji put jeli pre 12 sati i da su bili prisiljeni spavati na betonu.

Lanc i Vajtfeder su se izjasnili juče na sudu nevinima po više tačaka optužnice, uključujući trgovinu decom, korišćenje maloletne dece u prisilnom radu i zanemarivanje dece, izvestila je lokalna novinska kuća Metro News.

Sudija je rekla da su deca "u osnovi korišćena kao robovi".

Suočavaju se i s optužbama za kršenje ljudskih prava, zbog toga što su posebno ciljali na tamnoputu decu i prisiljavali ih na rad zbog rase, objavio je Metro News. Kaucija im je određena na 500.000 dolara.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading