VOZ IZLETEO IZ ŠINA, NAJMANJE 70 POVREĐENIH! Teška železnička nesreća u Rusiji
Foto: Alo/Tanjug


Teška železnička nesreća u republici Komi na severu Rusije izazvala je zabrinutost među stanovništvom. Devet vagona putničkog voza izletelo je iz šina, rezultirajući povredama najmanje 70 osoba. Srećom, prema poslednjim informacijama, nije bilo smrtnih ishoda.


Putnički voz broj 511, koji je saobraćao između Vorkuta i Novorosijska, doživeo je nesreću nedaleko od grada Inta, prema izveštajima ruskih železnica. Hitne službe su odmah reagovale i pružile pomoć povređenima, dok je saobraćaj na pruzi bio obustavljen radi saniranja posledica nesreće. Voz je pretrpeo izletanje iz šina, iako su okolnosti koje su dovele do ovog incidenta još uvek predmet istrage nadležnih organa.


Ruski mediji su pažljivo pratili ovaj događaj, ističući hitnost i ozbiljnost situacije. Tužilaštvo je odmah pokrenulo istragu o uzrocima nesreće, dok su vlasti preduzele mere kako bi se pružila pomoć povređenima i osigurala bezbednost na tom delu pruge.


Voz koji je izleteo iz šina imao je 14 vagona i prevozio ukupno 232 putnika. Ova železnička ruta ima važnu ulogu u povezivanju severa Rusije sa obalom Crnog mora, što je od velikog značaja za transport putnika i robe u ovoj regiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading