Berlin pred sudom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Ko nema nemačko državljanstvo i veliča terorističke napade, mora biti proteran gde god je to moguće", rekla je Fezer, članica Socijaldemokratske stranke Olafa Šolca, u razgovoru za Medijsku kuću Funke.

"Ubuduće će i lajk ili komentar koji veliča ili podržava terorističke napade biti razlog za proterivanje", rekla je Fezer uoči sastanka kabineta na kojem bi trebalo da bude prihvaćena promena zakona o strancima koja se odnosi na komentare na internetu.

Kako je saopšteno, ministarstvo unutrašnjih poslova ovime želi da reaguje na pozitivne reakcije pojedinaca na internetu nakon pokolja Hamasa 7. oktobra ili nakon ubistva policajca pre nekoliko nedelja u Manheimu iza kojeg stoji islamistički motiv.

"Glorifikacijom terorističkih napada stvara se klima nasilja koja može potencijalne počinitelje ohrabriti za nove napade", stoji u saopštenju Ministarstva.

Zbog toga, kako se navodi, "sigurnosni interesi Nemačke prevladavaju nad individualnim interesima pojedinaca vezano uz boravak u Nemačkoj".

Ubuduće će ovakvo ponašanje biti dovoljan razlog za proterivanje. Do sada je proterivanje bilo moguće samo za osuđene kriminalce.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mile lala

27.06.2024 07:07

Nema od toga ništa. Ako ovo sprovedu sve migrante će proterati, a onda nema ko da im radi. Ovo će važiti samo za one koji ne budu hteli da, politički, javno, podržavaju zapad. Svi ostali moraju da rade da bi izdržavali ostareke švabe.