skola
Foto: Alo/Foto: Alo.rs


Prošla je godina dana otkako je T.L., 49-godišnji čuvar poznate agencije za obezbeđenje, ušao u školu u Zagrebu sa pištoljem u futroli ispod ruke i uputio upozorenje jednom od nastavnika. Sada se nalazi na optuženičkoj klupi Opštinskog krivičnog suda u Zagrebu. Tužilaštvo traži šestomesečnu zatvorsku kaznu sa dvogodišnjim probnim rokom, dok T.L. tvrdi da nije kriv.

Tokom suđenja, biće pozvani da svedoče tri zaposlena u školi i T.L.-ova supruga. Prvi svedoci, dva administrativna asistenta, ispričali su svoj susret sa T.L.-om tog kobnog dana. Naveli su da dok je T.L. ušao na školski teren sa pištoljem, nisu čuli navodnu pretnju jer su se nalazili u odvojenoj sobi sa zatvorenim vratima. Jedan od svedoka je takođe spomenuo da im je T.L. predao papirić sa svojim kontakt podacima, koje je ona prosledila svojim nadređenima.

U svojoj ispovesti u Opštinskom javnom tužilaštvu u Zagrebu, T.L. je izjavio da je dobio poziv od svoje supruge, koja ga je obavestila da je njihovo dete primilo preteće poruke od jednog školskog druga. Izrazio je zabrinutost za sigurnost svog deteta i priznao da je ušao u školu sa oružjem, iako nenamerno, jer je bio duboko uznemiren u tom trenutku.


Međutim, jedan nastavnik u školi je pružio suprotnu priču, tvrdeći da je T.L. ušao na teren naoružan i izrekao uznemirujuću izjavu, zbog koje se osećala ugroženo i nelagodno. Ona je opisala T.L.-ovu upornost da razgovara sa nekim od autoriteta i da iznosi mračno upozorenje u vezi sigurnosti svog deteta.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading