DEVOJČICA (11) ZATRUDNELA SA OČUHOM Bizarni detalji slučaja zaprepastili čak i policiju
Foto: Shutterstock

Biološki otac novorođenčeta navodno je devojčicin očuh. Kako je beba začeta? Koju verziju događaja daje sama devojka i šta čini slučaj tako neverovatno teškim za javnog tužioca i Kancelariju za socijalnu zaštitu?

Činjenica da jedanaestogodišnja devojčica postaje majka deteta verovatno je jedinstvena u Nemačkoj. U svakom slučaju, ne postoji javna evidencija o tako mladom majčinstvu. To je „rekord” kojim niko ne treba da se ponosi.

Ovu sumnju istražuje i državno tužilaštvo:

„Državno tužilaštvo u Zigenu vodi istragu povodom sumnje da je muškarac izvršio seksualni napad na jedanaestogodišnje dete. Detalji postupka neće biti saopšteni iz razloga zaštite privatnosti“, objašnjava portparol javnog tužilaštva.

Međutim, istražitelji kažu da trenutno nedostaju dokazi za podizanje optužnice protiv formalno optužene osobe. Nije određen istražni pritvor.

Stručnjaci su skeptični

Tokom istrage, jedanaestogodišnjakinja je nadležnima objasnila da nije imala polni odnos sa očuhom.

Umesto toga, uzela je semenu tečnost iz kondoma koji je koristio muškarac i ubacila je u sebe. Navodni razlog: htela je da ima dete sa očuhom.

U pitanju je je izuzetno težak slučaj za istražitelje. Mogućnost samoindukovane trudnoće je krajnje malo verovatna – posebno kod učenice koja je tada imala samo deset godina – ali se ne može 100 odsto isključiti.

Devojka tvrdi da je potrebne informacije dobila sa interneta. Stručnjaci kažu da se za postizanje trudnoće na ovaj način mora postupati sa najvećom medicinskom i kliničkom preciznošću.

Na sudu se računaju samo dokazi

Prilično je upitno da li tužilac veruje devojčinoj verziji događaja. Istražitelji to smatraju krajnje nevjerovatnim. Ali činjenica je: na sudu se računaju samo dokazi.

"Način na koji se porodica nosila sa onim što se dogodilo, odnosno nije nosila sa tim, ostavlja nas još više bez reči. Bez inicijalnog pregleda, kao što je uobičajeno za trudnicu, bez savetovanja, bez psihološke podrške“, kaže insajder koji je upoznat sa slučajem.

(Siegener Zeitung)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading