Kuća u Toskani
Foto: Printscreen/Instagram/cheappropertyeu


U zadnjih nekoliko godina, cene nekretnina na domaćem tržištu su dostigle neverovatne visine, pa čak i do te mere da se mogu naći kuće u inostranstvu po povoljnijim cenama nego stanovi u Beogradu. U jednom živopisnom mestu u italijanskoj Toskani, po imenu Mulaco, nedavno je ponuđena kuća od 207 kvadrata za 90.000 evra. Ova nekretnina, opisana kao pravo remek-delo, sadrži tri prostrane spavaće sobe, raskošnu terasu i garažu, pružajući udobnost i komfor stanovanja. Uz to, blizina ski-staze i lokalnih pekara sa specijalitetima dodatno doprinosi atraktivnosti ove vile.
 


Kada se uporedi cena ove kuće u Toskani sa cenama stanova u Beogradu, razlika je zapanjujuća. Naime, stanovi od oko 60 kvadrata u Novom Beogradu se mogu naći po ceni od 150.000 evra, dok se u drugim opštinama cene penju i više. Na primer, u Rakovici se stanovi od 200 kvadrata prodaju za oko 150.000 evra, dok se u Zemunu cene penju čak do 350.000 evra. Na prestižnim lokacijama poput Senjaka i Vračara, cene za stanove iste kvadrature premašuju čak 800.000 evra.

Ovakav jaz u cenama nekretnina između Srbije i Italije predstavlja zanimljivu pojavu koja ukazuje na ekstremne fluktuacije na tržištu nekretnina u obe zemlje. Dok se cene u Beogradu konstantno penju, u nekim delovima Italije se mogu naći prave nekretninske dragulje za znatno manje novca.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading