ŠEF ISTRAŽNOG KOMITETA OTKRIO ŠOKANTNU TAJNU RUSIJE: 10.000 migranata sa ruskim državljanstvom poslato u ratnu zonu!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS


Šef ruskog istražnog komiteta, Aleksandar Bastrikin, izjavio je da su ruske vlasti locirale više od 30.000 stranih migranata koji su nedavno dobili rusko državljanstvo, ali se nisu prijavili za vojnu službu u Rusiji. On je istakao da je oko 10.000 migranata već poslato u zonu rata u Ukrajini, a da je ovaj potez u skladu sa ruskim ustavom.

"Već smo uhvatili više od 30.000 migranta koji su dobili državljanstvo, a nisu se prijavili za vojsku, pa smo otprilike 10.000 njih poslali u zonu rata", rekao je Bastrikin tokom panela.


Regrutacija migranata za vojnu službu

Bastrikin je naglasio da su migranti sa ruskim državljanstvom potrebni za kopanje rovova i izgradnju utvrđenja u Ukrajini, te da su oni sada deo "pozadinskih jedinica" ruske vojske.

"Zašto su ti migranti tamo potrebni? Da kopaju rovove i grade utvrđenja. Za to su nam potrebne dobre radne ruke. Oni se sada pridružuju našim pozadinskim jedinicama", rekao je Bastrikin.

Ova praksa regrutacije migranata za vojnu službu odvija se putem racija u fabrikama i preduzećima širom Rusije, gde se traže legalni i ilegalni migranti. Tokom racija, migranti dobijaju obaveštenja o vojnom pozivu, a prema izveštajima, privatne ruske kompanije takođe angažuju migrante za kopanje rovova u Ukrajini.

(Politico)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading