Brodolom u Italiji
Foto: Printscreen/ITALIAN COAST GUARD


Užasna sudbina šesnaestogodišnje devojčice, koja je završila tragično na pretrpanom brodu u Sredozemnom moru, šokirala je javnost. Irački migrant (27) je napao tinejdžerku, takođe Iračanku, nakon što su mu se supruga i ćerka udavile. Silovanje i ubistvo desilo se pred očima drugih putnika, a svedoci su svedočili o stravičnim događajima koji su se odigrali tokom brodoloma.

Prema izveštaju novinske agencije AGI, napadač je preživeo brodolom i odmah je uhapšen u Italiji pod sumnjom da je ubio tinejdžerku. Majka devojčice je preživela brodolom i prijavila je policiji silovanje i ubistvo svoje ćerke. Uz to, preživeli su istakli da su putovali bez prsluka za spasavanje i da su neki brodovi prošli pored njih, ne pruživši im pomoć.

Brod je isplovio iz Turske i potonuo oko 120 nautičkih milja od južne obale Italije. Među telima pronađenim u moru bilo je 15 dece. Agencije UN za izbeglice, Međunarodna organizacija za migracije i Dečja agencija UN su saopštile da su migranti u avionu došli iz Irana, Sirije i Iraka.

Iračanin je uhapšen i pritvoren u Katancarou, glavnom gradu regije Kalabrija, saopštila je policija. Slučaj je izazvao šok i gnev među ljudima širom sveta, a nadležne institucije preduzimaju korake kako bi se pravda zadovoljila i odgovorni privedeni licu pravde.

(Indeks)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading