Gori zastava amerike
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon napada Oružanih snaga Ukrajine u Sevastopolju, Amerikanci bi trebalo da razmišljaju o hipotetičkom napadu meksičkog narko kartela na Majami ruskim oružjem, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu novinarki Rejčel Blevins na Jutjubu

- Zamislite kako bi Amerikanci reagovali da se sunčaju na plaži u Majamiju i da im ruska kasetna bomba koju je ispalio meksički narko kartel eksplodira iznad njihovih glava. Pa, znate, mi bismo krivili Ruse - rekao je on.

Prema Džonsonu, u ovoj situaciji, Amerikanci bi se pitali „zašto, za ime boga“ Rusija snabdeva oružjem meksičke kriminalce?

Kako je primetio analitičar, američki narod bi uzeo oružje u ruke i zahtevao „akciju“ od vlade. Istovremeno, prema njegoom mišljenju, građani SAD su iznenađeni kada i drugi rade isto.

- Ukrajinske oružane snage su 23. juna izvršile napad na Sevastopolj sa pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama. Odbijajući raketni napad, ruska protivvazdušna odbrana je presrela četiri projektila. Eksplozija fragmentacione bojeve glave pete američke rakete u vazduhu dovela je do brojnih žrtava među civilima u Sevastopolju - piše RIA.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da Vašington , zajedno sa ukrajinskim vlastima, snosi odgovornost za napad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Igor

28.06.2024 07:39

1976.god su SAD ,Vatikan,Nemacka sklopile sporazum o federalizaciji sveta kao i o unistavanju PRAVOSLAVLJA .Procitala sporazum Smilja Avramov i obavestila srpski rod.Eto zato americko oruzije gadja. Rusiju.