medvedev
Foto: EPA/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL


Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev izneo je oštre kritike na račun generalnog sekretara NATO-a Marka Rutea i šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen. On je istakao da bi oboje trebalo da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima", ocenjujući ih kao strastvene rusofobe i mazohistički odane svojim prekookeanskim gospodarima.

Rute - holandski "rusofob"

Medvedev je posebno istakao Marka Rutea, bivšeg premijera Holandije i sadašnjeg generalnog sekretara NATO-a, kao "umerenu figuru" koja se transformisala u strastvenog rusofoba. Njegove reči su izazvale pažnju, navodeći da Rute "žestoko mrzi Rusiju" i da je postao pristalica sve oštrijih sankcija protiv nje.

- Bivši premijer Holandije, a sada generalni sekretar NATO-a. Veoma poseban momak. Za relativno kratko vreme, ova umerena figura, koju sam jednom sreo na samitu, pretvorila se u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu. Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promenu u njegovom raspoloženju - naveo je Medvedev, prenosi ruski portal Glas naroda.

- Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa besom na političkoj platformi. Već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma - naveo je Medvedev.

Fon der Lajen - "neljubazna belgijsko-nemačka politička baba"

Novoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je "neljubaznom belgijsko-nemačko političkom babom" koja je slična "Volga žoharu srednje veličine".

- Istovremeno, ona je mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i spremna je na svaki oblik ispoljavanja ljubavi prema gerontološkim plejbojima iz Vašingtona. Stalno izbacuje zlonamerne gluposti o Rusiji, ne birajući reči - naveo je Medvedev.
Kaja Kalas - nova visoka predstavnica EU

Kaja Kalas, novoizabrana visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, takođe nije izbegla kritike Dmitrija Medvedeva. On je istakao da ona "savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žedj za profitom".
Medvedev je najavio da će Rusija pomoći Fon der Lajen i Ruteu da pogreše, ističući da evropska politika podseća na "šou nakaza".

- Kaja savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na celu zemlju o ruskoj pretnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. A u periodu 2022–2023 sakupio je oko 1,5 miliona evra - istakao je Medvedev.

- Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana - napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading