hitna pokrivalica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Trinaestogodišnjakinja je bila sa roditeljima na plaži Poseidi, kada je iznenada izbilo loše vreme i počela je kiša.

Porodica, koja je do tog trenutka bila u vodi, izašla je iz mora, ali je samo nekoliko sekundi kasnije majku i ćerku udario grom koji je pogodio to područje.

"Bili smo na plaži porodično. Izašli smo iz mora i tada je padala kiša. Ispred nas je udario grom", rekao je otac preminule devojčice, koji je u šoku. . Kako je opisao, tek su izašli iz mora kada je udario grom i majka i 13-godišnjakinja su pali na zemlju, ali njihova devojčica nije uspela da ponovo ustane, jer je odmah poginula.

"Moja žena je išla prva, moja ćerka je bila 1,5 metar iza nje. Oboje su pali na zemlju, u pesak. Već smo uspeli da dođemo do plaže. Izašli smo iz mora. Udario je grom, a moja devojčica nije ustala“, rekao je otac.

Spasioci su izašli na lice mesta i pokušali da povrate devojčicu, ali je već bilo kasno.

Njena majka je prebačena u Dom zdravlja Kasandra i njeno stanje je dobro, ali je i dalje u stanju šoka i ne može da veruje u nesreću koja ih je zatekla:

„Ubrzo je počela oluja. Izašli smo iz mora da se sklonimo. Prošlo je 5-10 minuta otkako smo izašli napolje i onda je grom udario moju ženu i ćerka je takođe dobila pomoć, ali nažalost nisu uspeli. Trebalo je da se sklonimo ranije“, rekao je otac 13-godišnjakinje.

"Čak su i doktori plakali" 

"Veoma sam ogorčena, šokirana sam, nemam reči. Veoma mi je žao zbog onoga što se desilo. Otišla sam u zdravstveni centar Kasandrije i videla ih, i ne znam šta da kažem. Lekari su uradili sve što su mogli, ali nisu uspeli čak i lekari su plakali zbog onoga što se dogodilo“, rekla je gradonačelnica Kasandre Anastasija Halkija.

(Newsbreak.gr)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading