Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Noćni napadi na Moskvu, Tver i Belgorod su uspešno odbijeni, dok su snage PVO uništile 4 bespilotne letelice iznad Tvera, 2 nad Moskovskom i 1 nad Belgorodskom oblasti, piše Military Affairs.

Ruske jedinice nastavljaju da opkoljavaju selo Stelmahovka, koje se nalazi južno od Kupjanska. Kao odgovor, ukrajinske oružane snage počele su odbranu strateškog položaja „Kuka“ istočno od Sinkovke, koji je postao ključna linija odbrane Kupjanska sa severa.

Nakon juriša, ruske snage su zauzele položaj „Kuka“, što će im omogućiti da dođu do boka i pozadi ukrajinskih snaga u Sinkovki i napreduju ka Petropavlovki.

Žestoke borbe se nastavljaju i u drugim oblastima – ukrajinske oružane snage se suprotstavljaju ruskoj vojsci u oblastima Jasnobrodovke, Sokola i Novopokrovskog.

U borbi za granice, grupa „Sever“ nastavlja napad na oblast Volčansk. Oružane snage Ukrajine povećavaju svoje snage i pokušavaju da prebace rezerve preko reke Volčje. U Lipcu još nema aktivnih neprijateljstava, ali su avioni Oružanih snaga Rusije napali veliki privremeni punkt 13. brigade Nacionalne garde Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading