Švajcarska
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap/Jean-Christophe Bott (SUB)

Nekoliko osoba se vode kao nestale u dolini reke Mađa u švajcarskom kantonu Tičino nakon odrona izazvanih obilnim kišama, saopštili su danas zvaničnici.

Kako je saopštila kantonalna policija, putevi su presečeni, a naselja koja se nalaze uz reku su evakuisana, preneo je švajcarski portal RTS.

Švajcarska

Tanjug/Ap/Jean-Christophe Bott (SUB)

 

 

Nakon obilnih kiša u toj oblasti došlo je do izlivanja lokalnih reka u regionu Fontane. Iz kantonalne policije saopšteno je da su akcije spašavanja posebno otežane zbog loših vremenskih uslova.

Švajcarska

Tanjug/Ap/Jean-Christophe Bott (SUB)

 

 

Gornji deo doline reke Mađa trenutno je izolovan zbog nevremena koje je pogodilo to područje u noći između subote i nedelje.

Zbog obilnih kiša protok reke Mađa se povećao sa 25 kubnih metara u sekundi na 2.000, dok se u mestu Čevi srušio most Visleto, blokirajući kantonalni put.

Pristup je presečen i susednim dolinama Bavona, Lavizara i Kampo, a isporuka struje je u prekidu širom ovog područja, prenosi Tanjug.

Policija je apelovala na stanovništvo da ograniče kretanje i ne odlazi na mesta pogođena olujom.

Visoki zvaničnik kantona Tičino, Norman Gobi, je na društvenim mrežama izrazio saosećanje sa pogođenom populacijom.

„Loše vreme sinoć je teško pogodilo Tičino, a posebno dolinu Mađa. Sa dubokom solidarnošću i emocijama izražavamo podršku našim prijateljima u dolini Mađa u ovom teškom trenutku”, napisao je on.

Prema podacima meteorologa, oko 200 litara po kvadratnom metru palo je u gornjoj dolini Mađa za 24 sata.

Voda za piće u lokalnim naseljima u dolini reke Mađa zagađena je nakon subotnjeg lošeg vremena i nije za piće, upozorili su zvaničnici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading