nebojša medojević
Foto: Printscreen/Youtube/ N1

„Eskalacija rata Izreala protiv Hamasa i stradanja palestinskog naroda i civila u Gazi sa sobom nosi očekivani rizik od eskalacije islamskog terorizma širom sveta i sve službe bezbednosti su podigle stepen aktivnosti na praćenju delovanja ćelija ispamskih ekstremističkih otganizacija. Zbog politčkog i institucionalnog nereda i haosa i nedostatka vođstva i fokusirane političke energije na socijalni i nacionalni populizam, teško je očekivati da naše službe bezbednosti, a posebno ANB i dalje sa dužnom pažnjom operativno prate delovanje vehabijskih i drugih ćelija islamskog ekstremizma u Crnoj Gori“ – upozorava Medojević.

On je mišljenja i da je informacija da je terorista koji je napao obezbeđenje Ambasade Izraela ekstremizovan u ćeliji u Crnoj Gori, morala izazvati pažnju ljudi koji vode bezbednosni sektor u Crnoj Gori, te inicirati sednicu Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj bi se raspravljalo o sazanjima crnogorskih bezbednosnih i obaveštajnih službi o delovanju i aktivnostima islamskih ekstremističkih organizacija u Crnoj Gori.

„Da je sreće naše službe bi bile u posedu informacija da se u Crnoj Gori i regionu ekstremizuju i obučavaju pojedinci za terorističke akcije u regionu i da su te informacije u normalnoj i legitimnoj komunikaciji razmenjivali sa kolegama u regionu.

Nažalost, trenutno su službe u totalnoj konfuziji i nekoj vrsti tihog štrajka zbog nedostatka jasnih politika i njihove zaštite od političkog rukovodstva i zbog međusobnog nepoverenja nakon hapšenja i otkrivanja plaćenika i vojnika narko i duvanskih kartela u njihovim redovima“- kaže Medojević.

Stava je i da je sednica Veća za nacionalnu bezbednost morala biti održana i nakon terorističkog akta na Cetinju gde je teško ranjena jedna civilna osoba u eksploziji u sred bela dana, u sred grada.

„I nakon prvih politikantskih poruka direktora policije još nema nikakvog napretka u istrazi. Prema mojim informacijama u policiji je neka vrsta neformalnig štrajka ključnih kadrova nezadovoljnih stanjem u službi.

Kuća gori, a Spajić se kupa u Pržnu!“ – zaključuje Nebojša Medojević.

Bonus video:

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading