SAMOHRANU MAJKU DEČAKA (3) KRVNIČKI UBIO, RASPADNUT LEŠ PRONAŠLA NJENA MAMA! Šok obrt usledio nakon 35 godina!
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Bili Danlop je 1989. godine ubio Džuli Hog (22), dostavljačicu pice i samohranu majku u Bilingemu. Ipak, za svoj zločin je osuđen tek 2006. godine, nakon što je dva puta oslobođen krivice zbog neubedljive odluke porote. Sada, na red je došla dozvola za uslovni otpust koje je odloženo u zadnjem trenutku što je razbesnelo žrtvinu majku.

Majka pronašla unakaženo telo svoje ćerke

En Ming, majka ubijene Džuli koja je pronašla raspadnuto telo svoje ćerke, rekla je da je novo odlaganje "čista sramota". Odbor za uslovni otpust naveo je da ima obavezu da osigura da saslušanje bude "pravično za sve strane".

Pre 35 godina, Džuli je u novembru prvobitno proglašena nestalom, a onda je En, tri meseca kasnije, pronašla ćerkino unakaženo telo u kupatilskom panelu. Džulin trogodišnji sin Kevin je boravio kod svoje bake En Ming u trenutku kada je ona pronašla Džulino telo, prenosi Republika.

Skoro 30 policajaca pretraživalo kuću i nije našlo telo

Džulino telo bilo je delimično raspadnuto i unakaženo, nalazilo se iza panela za kupatilo u njenoj kući - uprkos tome što je 29 policajaca već pretražilo kuću.

Utvrđeno je da je Džulino telo bilo podvrgnuto "nasilnom seksualnom napadu".

Majka je bila zgrožena u zbog stanja u kom je pronašla Džulino telo.

"Do danas još uvek mogu da osetim truli miris koji je bila moja ćerka. Kao porodica, oštećeni smo nepopravljivo i nikada više nećemo biti isti kao što se Džuli nikada neće vratiti kući. Ljubav koju osećamo prema Džuli znači da smo mi ti koji služimo doživotnu kaznu", rekla je majka En.

Danlop se hvalio da je ubio Džuli

Užasno otkriće pokrenulo je istragu, a u početku je bilo nekoliko osumnjičenih, uključujući Bilija Danlopa. Dokazi protiv njega uključivali su otiske prstiju na Džulinim ključevima, koji su pronađeni ispod podnih dasaka u kući u kojoj je Dunlop živeo.

Danlop je dva puta izašao na suđenje 1991. godine i proglašen je nevinim za Džulino ubistvo nakon neuverljive presude porote.

Deset godina kasnije Danlop - koji je bio u zatvoru zbog napada na drugu ženu - priznao je zatvorskom čuvaru da je ubio Džuli i hvalio se da nikada neće počiniti to zbog zakona o dvostrukoj opasnosti.

Osuđen je na šest godina zatvora zbog krivokletstva.

Ali zakon o dvostrukoj opasnosti ukinula je laburistička vlada u Velikoj Britaniji 2005. godine nakon što su više sudije i pravne ličnosti pozvale na nijansiranija pravila za rešavanje složenih zločina.

Danlop je 2006. osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Džuli Hog, uz minimalnu kaznu od 17 godina.

Majka 15 godina tragala za pravdom

En je provela 15 godina radeći na tome da poništi 800 godina star zakon o dvostrukoj opasnosti i privede ubicu svoje ćerke pravdi. Godine 2007. dobila je MBE za službu u sistemu krivičnog pravosuđa.

"Kada dobijete presudu, prva 24 sata ste euforični. To zapravo ne čini razliku jer se vaša voljena osoba ne vraća, ali imate tu mogućnost za zločin", rekla je En.

"Bila je tamo tri meseca u toj kući i 29 policajaca je ulazilo i izlazilo iz te kuće, tako da je čudno što je nikada nisu pronašli. Drago mi je što sam je našla. Kada je nestala, neznanje je bilo užasno. Da je nisam našla, bilo bi još gore", dodala je majka govoreći o sumornom otkriću raspadajućih ostataka njene ćerke.

En se takođe priseća kako je Džulin sin Kevin, koji sada ima 37 godina, bio sa njom u stanu kada je pronašla Džuli.

"Stalno bi plakao za svojom mamom. U početku mu nismo rekli istinu. Rekli smo joj da se okliznula u kadi i udarila glavom. Mislio sam da je to prava stvar. Radiš ono što je najbolje u tom trenutku", zaključila je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading