Otrovana deca
Foto: Printscreen/printskrin/9news


Markus i Mišel Lemin su sa svojom decom odlučiili da večeraju u restoranu. Par iz Perta je naručio brusnicu za svoje 11-godišnju i 12-godišnju ćerku, Hanu i Olivij. Međutim, njih dvoje su bili zapanjeni onim što se desilo njihovim devojčicama, u incidentu koji trenutno istražuju zdravstvene vlasti.

"Mojim ćerkama su dali da popiju brusnicu i obe su je ispljunule i rekle 'Ovo je otrov'," rekla je Mišel za ABC. "Rekla sam im da ne budu smešne, i uzela čašu da popijem gutljaj, ali sam je ispljunula."

Zabrinuti roditelji tvrde da su im služili ružičastu tečnost koja je bila smeša citronela ulja za baklje i lampe. Nakon što je pomirisao tečnost, Markus je zahtevao da osoblje pokaže bocu iz koje je došlo. Tvrdi da je osoblje u početku odbilo, tvrdeći da je to jednostavno "stara brusnica". Međutim, na kraju im je ipak doneta boca iz frižidera. Na etiketi boce navodno je pisalo "plus Bifenthrin" uz upozorenje.

Otrovana deca

printskrin/9news

 

 


Porodični centar za informacije o trovanju je savetovao porodicu da se što pre upute u Dečju bolnicu u Perti i Bolnicu Sir Charles Gairdner. Devojčice su imale različite simptome i bile su pod nadzorom u bolnici šest sati. "Stomačna gorušica, trnci u prstima i rukama", rekla je Mišel. "Imale su glavobolju... bilo je strašno."

Olivija je objasnila za 9 News: "Bila sam jako uplašena zbog onoga što se desilo i plašila sam se da ću umreti. Bilo je kao da vam je neko sipao vatru u stomak i kao da imate utrnule ruke i noge."

Nakon što su otpuštene iz bolnice, devojčice su kod kuće i odmaraju se. Marcus se požalio Ministarstvu zdravlja, kao i kontaktirao lokalno veće. Restoran je saopštio da istražuje incident, a News.com.au je kontaktirao njihovo rukovodstvo za dalje komentare.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading