RUSKI MINISTAR ZAPENIO!  Naložio Generalštabu mere odmazde protiv SAD!
Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI


Ruski ministar odbrane Andrej Belousov naredio je Generalštabu da pripremi odgovor na sve češće provokacije američkih strateških dronova koji lete iznad Crnog mora. Ovi dronovi pružaju koordinate za napade na Rusiju, koristeći precizno oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini. Rusko Ministarstvo odbrane ocenjuje da porast broja letova strateških dronova iznad Crnog mora ukazuje na sve veću umešanost SAD i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima.

Naglasilo je pritom: "Ti letovi u velikoj meri povećavaju verovatnoću incidenata u vazdušnom prostoru sa avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, što posledično povećava rizik direktne konfrontacije između alijanse i Ruske Federacije. Zemlje NATO-a će biti odgovorne za to – ako se dogodi".


Rusko Ministarstvo odbrane naglašava da ovi letovi značajno povećavaju verovatnoću incidenata u vazdušnom prostoru sa avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, što može dovesti do direktne konfrontacije između alijanse i Ruske Federacije. Ministarstvo jasno ističe da će zemlje NATO-a biti odgovorne ako dođe do ovakvih incidenata.


Ruski potpukovnik Oleg Ivanikov tvrdi da postoji direktna veza između terorističkog napada na Sevastopolj i Belousovljevih uputstava da se pripreme mere odmazde protiv izviđačkih dronova koji omogućavaju napade Oružanih snaga Ukrajine. Navodi se da je Belousov nedavno razgovarao sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom, što sugeriše mogućnost ograničenja takvih izviđačkih letova u budućnosti.

- To je takođe povezano sa nedavnim razgovorom Belousova sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom. Mislim da će sada Amerikanci i NATO u celini ograničiti takve izviđačke letove čak i iznad neutralnih voda Crnog mora, pošto to više nije samo upozorenje Belousova, već jasna komanda da se takve bespilotne letelice uništavaju i u vazdušnom prostoru iznad međunarodnih voda Crnog mora.

Član stručnog saveta organizacije ruskih Oficiri Rusije, Vasilij Dandikin, ukazuje da takvih letova već tri dana nema, što može ukazivati na određene dogovore. On takođe pominje mogućnost korišćenja oružja za elektronsko ratovanje koje može dezorijentisati dronove. Ističe se da američki izviđački dronovi, čak i iz neutralnog vazdušnog prostora, mogu da vide ne samo celu rusku obalu Crnog mora, već i Abhaziju.

- Mislim da postoje određeni dogovori. Obarati dronove možda i nije potrebno jer postoji oružje za elektronsko ratovanje koje ih može dezorijentisati. Američki izviđački dronovi, čak i iz neutralnog vazdušnog prostora, mogu da vide ne samo celu rusku obalu Crnog mora, već i Abhaziju. Sam Global Hawk košta 200 miliona dolara. To je ponos američkog vojno-industrijskog kompleksa. Leti visoko i pristojnom brzinom. Ali, pošto postoji naredba ministra Belousova, naši momci će je izvršiti.
 

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading