Nevreme u Srbiji
Foto: Alo/Foto: Alo!/Jovana Grujović


U nedelju, na kampingu u Njujorku, jedna žena je izgubila život, a nekoliko osoba je povređeno usled snažnog mikroburst vetra koji je oborio drveće, saopštio je Nacionalni meteorološki servis. Mikroburst se dogodio oko 10:30 ujutru severno od Cook Falls, blizu jugoistočnog ruba okruga Delaware, kada je linija snažnih grmljavinskih oluja prešla preko Njujorka.

Posledice oluje

Tim za procenu štete Nacionalnog meteorološkog servisa u Binghamtonu otkrio je sporadičnu štetu izazvanu snažnim vremenom u okrugu Delaware i severnom okrugu Sullivan. Najviše štete je zabeleženo u Cooks Hollow i Butternut Grove u Beaver Kill Valley. Prema saopštenju policije okruga Colchester, dispečeri 911 iz Delaver okruga su primili više prijava o oborenim drvećem i ljudima zarobljenim u kamp prikolicama na kampingu Russell Brook. Prilikom dolaska spasilačkih ekipa, pronađeno je više oborenih električnih vodova i drveća, a žena je poginula kada ju je pogodilo oboreno drvo. Još jedna osoba je povređena kada ju je udario predmet tokom oluje, dok su ostali zadobili manje povrede, prema informacijama Nacionalnog meteorološkog servisa.

Svedoci su Nacionalnom meteorološkom servisu opisali da su se vetrovi "naglo pojačali i trajali barem 5 minuta, srušivši drvo za drvetom." Šteta od oluje pokazuje šarenu raznolikost duž staze oluje, što ukazuje na mikroburst ili vetrove ravne linije, koji mogu biti jednako razorni kao i slabi tornado. Vetrovi ravne linije nastaju kada topla vazdušna masa naglo izbija u atmosferu. Kada se vazduh ohladi, kondenzuje se i pada na površinu, izazivajući nagli udar vetrova. Ovi moćni vetrovi mogu dostići brzine do 100 milja na sat.

(NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading