RUSIJA PREUZELA JEDNOMESEČNO PREDSEDAVANJE SAVETOM BEZBEDNOSTI: : Ruski ministar Lavrov najavljuje velike promene u UN debatama!
Foto: AP/John Minchillo (STF)


Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, preuzeo je predsedavanje Savetom bezbednosti UN za naredni mesec i najavljuje učešće u debatama koje će se održati 16. i 17. jula. U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, najavljeno je da će Lavrov predsedavati debatama o Bliskom istoku, sa posebnim fokusom na multilateralnu saradnju za pravedniji, više demokratski i održiviji svetski poredak.

Otvorena ministarska debata o multilateralnoj saradnji

Prvi događaj, zakazan za 16. jul, biće otvorena ministarska debata o multilateralnoj saradnji za pravedniji, više demokratski i održiviji svetski poredak. Ova debata će pružiti platformu za razmatranje ključnih pitanja koja se tiču Bliskog istoka, a Lavrov će imati značajnu ulogu kao predsedavajući.

Debata na ministarskom nivou o situaciji na Bliskom istoku

Narednog dana, 17. jula, održaće se otvorena debata na ministarskom nivou o situaciji na Bliskom istoku, s fokusom na palestinsko pitanje. Ova debata predstavlja priliku za značajne diskusije o aktuelnim dešavanjima na Bliskom istoku, a Lavrov će ponovo predsedavati ovom značajnom događaju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading