Izrael
Foto: Alo/Printscreen

 

Izraelska vojska nastavlja sa operacijema na severu Gaze, ali i u južnom i centralnom delu palestinske enklave.

Uništila je Hamasov tunel duž takozvanog koridora Netzarim. Serija eksplozija zatresla je naselja sa obe strane izraelsko-libanske granice.

Član političkog biroa Islamskog džihada Ali Abu Šahin izjavio je da otpor Izraelu na okupiranoj Zapadnoj obali postaje sve organizovaniji.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Borci Hamasa uništavaju izraelski tenk u žestokoj borbi - šokantni snimci!

Najnoviji snimci koje je objavio palestinski pokret Hamas prikazuju intenzivne borbe u gradu Rafi, gde se odvijaju sukobi sa izraelskom vojskom. Jedna posebno upečatljiva scena prikazuje dva borca Hamasa koji prilaze izraelskom tenku, postavljaju eksplozivnu napravu, i zatim aktiviraju masivnu eksploziju koja efektivno uništava tenk. Ovaj događaj je dodatno intenzivirao sukob, što je rezultiralo značajnim uticajem na izraelske snage.

IZRAELSKI GENERALI U PANICI: Hoće li Netanjahu sklopiti primirje sa Hamasom i prepustiti im vlast?

 

Desetine visokih izraelskih generala žele da premijer Benjamin Netanjahu sklopi sporazum o primirju sa Hamasom kako bi se mogli pripremiti za potencijalni rat sa Hezbolahom u Libanu, izvestio je u utorak Njujork tajms. Pošto izraelski rat protiv Hamasa ulazi u svoj deveti mesec, Izraelske odbrambene snage (IDF) izgubile su najmanje 674 vojnika, zalihe artiljerijskih granata su male, a oko 120 Izraelaca – živih i mrtvih – ostaje držano kao taoci u Gazi.

Generali žele primirje za odmor trupa i pripremu za potencijalni rat sa Hezbolahom

Po izveštaju Njujork tajmsa, 30 visokih generala izraelskog generalštaba žele da Netanjahu postigne prekid vatre sa Hamasom, čak i ako to znači da militante ostavi na vlasti u Gazi. Prema rečima šest sadašnjih i bivših bezbednosnih zvaničnika, od kojih je petoro zatražilo anonimnost, generali žele vreme da odmore svoje trupe i naprave zalihe municije u slučaju da izbije kopneni rat sa Hezbolahom.
 

Izrael preduzeo mere da se za Pojas Gaze obezbede dodatne količine vode za piće

Izrael je povezao dalekovod sa glavnim postrojenjem za desalinizaciju vode u Pojasu Gaze da bi Palestincima bile obezbeđene dodatne količine vode za piće, saopštila je danas izraelska vojska.

Vojska je navela da je dalekovod u Izraelu direktno povezan sa postrojenjem za desalinizaciju vode, kojim upravljaju Ujedinjene nacije, u gradu Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, preneo je Rojters. Proizvodnja pijaće vode biće povećana četiri puta, na 20.000 metara kubnih vode za piće dnevno, navodi se u saopštenju.

Izraelska vojska

Shutterstock

 

 

Crveni polumesec: Najmanje osmoro ubijenih u napadu na Kan Junis

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su tokom noći izvele talas vazdušnih napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, u kojima je, prema palestinskim medicinskim izvorima, ubijeno najmanje osam ljudi, a više od 30 ranjeno.

IDF tvrdi da je prethdnonaređena evakuacija civila.

Kako se navodi, napadi su bili usmereni na lokacije u oblasti u tom gradu iz kojih je u ponedeljak ispaljeno 20 raketa na gradove na jugu Izraela.

Izraelska vojska potvrdila da je izvela vazdušne napade na Kan Junis na jugu Gaze

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su tokom noći izvele talas vazdušnih napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, u kojima je, prema palestinskim medicinskim izvorima, ubijeno najmanje osam ljudi, a više od 30 ranjeno.

IDF navodi da su napadi bili usmereni na lokacije u oblasti u tom gradu iz kojih je u ponedeljak ispaljeno 20 raketa na gradove na jugu Izraela. Izraelska vojska ističe da je pre napada naredila evakuaciju civila.

Nebenzja: Nijedan element rezolucije SAD o prekidu vatre u Gazi nije sproveden

Nijedan element rezolucije SAD o faznom prekidu vatre u Gazi, koja je usvojena u SB UN, nije sproveden, a njeni konačni parametri su nejasni, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

On je rekao da će tokom ruskog predsedavanja SB UN, koje je počelo 1. jula, situacija u Palestini ostati u fokusu pažnje Saveta i dodao da nema znakova prestanka neprijateljstava ili poboljšanja situacije u enklavi, prenela je agencija RI

Izraelska vojska naredila hitnu evakuaciju Palestinaca iz Kan Junisa

Izraelska vojska  (IDF) naredila je Palestincima koji žive u istočnim područjima Kan Junisa, drugog po veličini grada Gaze, da hitno odu u neodređenu "humanitarnu zonu". 

Novi napad IDF-a na grad Gaza, poginula dva Palestinca

Dva Palestinca su ranjena, a najmanje 10 ih je ranjeno u novom izraelskom napadu na grupu civila zapadno od grada Gaze.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading