nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ B92 TV

Medojević navodi da samo površno otaljavaju svoje poslove, ne dajući puni doprinos i angažman, što se najbolje može videti na istragama povodom prokopavanja tunela ispod Višeg suda, i povodom terorističkog napada na Cetinju.

„Poznato je da se šanse za rešavanje ovakvih krivičnih dela rapidno smanjuju protokom vremena. Iskustva policije Njujorka kažu da posle 48 sati od izvršenja ovakvih dela šanse za otkrivanje počinilaca opadaju za 50%. Teroristički napad eksplozivom na Cetinju, u sred bela dana gde su stradala dva lica, dva teško ranjena i ranjen i slučajni prolaznik je izveden 20.06. Prošlo je 11 dana, a ni traga ni glasa od Uprave policije. Vrlo je verovatno da su organizatori i počinioci već van države i da su unštili sve sredstva izvršenja. Naručioci su svakako van države. Profesionalno izveden teroristički napad podrazumeva da fizičkih tragova nema na licu mesta, a ne znamo da li se sa okolnih kamera mogu videti neki korisni detalji za istragu“ – kaže Medojević.

Podseća i da direktor policije, koji je sa lica mesta na dan napada slao političke poruke i pričao o crvenim linijama, danima ćuti o rezultatima istrage.

„Po svemu sudeći, tihi štrajk ili kako se to u policiji Njujorka naziva “plavi grip – blue flu” pokazuje efekte u slabljenju kapaciteta i efikasnosti policije na otkrivanju teških krivičnih dela povezanih sa organizovanim kriminalom.

Ovo stanje dodatno ohrabruje kriminalce na vršenje krivičnih dela, jer više ne osećaju opasnost od policije da će biti otkriveni“ – upozorava Nebojša Medojević.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading