Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su tokom noći izvele talas vazdušnih napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, u kojima je, prema palestinskim medicinskim izvorima, ubijeno najmanje osam ljudi, a više od 30 ranjeno.

IDF navodi da su napadi bili usmereni na lokacije u oblasti u tom gradu iz kojih je u ponedeljak ispaljeno 20 raketa na gradove na jugu Izraela.

Izraelska vojska ističe da je pre napada naredila evakuaciju civila. Lokacije su uključivale skladište oružja, stan koji koriste teroristi i drugu infrastrukturu, ističe izraelska vojska, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je pre napada naredila Palestincima koji žive u istočnim područjima Kan Junisa, drugog po veličini grada u Pojasu Gaze, da se hitno evakuišu.

Svedoci su rekli da je bilo više izraelskih napada u Kan Junisu i njegovoj okolini, u kojima je najmanje osam ljudi ubijeno, a više od 30 ranjeno, prema medicinskim izvorima i palestinskom Crvenom polumesecu.

Bombardovanje je usledilo nakon raketnog napada na izraelska naselja u blizini granice sa Pojasom Gaze, za koji je odgovornost preuzeo Palestinski islamski džihad, organizacija koji se bori uz Hamas protiv Izraela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading