Američka vojska
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Zvaničnik američke vojske je tom mediju potvrdio da je bezbednost u vojnim objektima širom Evropske komande SAD (Eukom) podignuta na nivo zaštite "čarli", što znači da je napad moguć.

Zvaničnik nije dao više detalja o obaveštajnim podacima, iako su nadležni za borbu protiv terorizma iz više zemalja upozorili na povećanu pretnju, pogotovo u vezi s predstojećim Letnjim olimpijskim igrama u Parizu.

U saopštenju Eukoma navodi se da su pojačane mere bezbednosti rezultat nekoliko faktora.

"Povećanje pripravnosti nije povezano ni sa jednom konkretnom pretnjom, već rezultat kombinacije faktora kao što su tekuća i predstojeća velika javna okupljanja, kao što su Evrokup i Olimpijske igre, sa sve većom pretnjom od napada na civilne ciljeve u Evropi", navodi se u saopštenju.

Eukom savetuje zaposlene u evropskim centrima da budu stalno na oprezu, prijavljuju sumnjive aktivnosti, prate objave Stejt departmenta za putovanja i da preduzmu dodatne mere za ublažavanje ličnog rizika.

Zvaničnik iz sektora odbrane je rekao da vojska preduzima dodatne korake kako bi osigurala da američke snage budu na oprezu i tokom privatnih i poslovnih aktivnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading