Hamas u akciji
Foto: Printscreen/x/@clashreport


Najnoviji snimci koje je objavio palestinski pokret Hamas prikazuju intenzivne borbe u gradu Rafi, gde se odvijaju sukobi sa izraelskom vojskom. Jedna posebno upečatljiva scena prikazuje dva borca Hamasa koji prilaze izraelskom tenku, postavljaju eksplozivnu napravu, i zatim aktiviraju masivnu eksploziju koja efektivno uništava tenk. Ovaj događaj je dodatno intenzivirao sukob, što je rezultiralo značajnim uticajem na izraelske snage.

Dok kopnena ofanziva protiv Hamasa u Gazi i vojne operacije duž granice sa Pojasom Gaze nastavljaju, broj izraelskih vojnih gubitaka porastao je na 322. Ovaj značajan bilans naglašava eskalirajuću prirodu sukoba i izazove sa kojima se suočavaju izraelske snage dok se angažuju u intenzivnim sukobima sa borcima Hamasa.

 

 


Objavljivanje novih snimaka od strane Hamasa služi kao jasno podsećanje na žestinu aktuelnih sukoba i strateške taktike koje koriste palestinski borci. Video ne samo ističe direktna suočavanja, već naglašava i asimetričnu prirodu sukoba, sa Hamasom koji koristi gerilske tehnike ratovanja protiv naprednog naoružanja i sposobnosti izraelske vojske.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading