Vojna parada u Moskvi
Foto: AP/Foto:AP


Gradonačelnik Viljnusa, Valdas Benkunskas, nedavno je najavio da će gradske vlasti preduzeti mere za zaštitu grada od mogućih napada, uključujući postavljanje protivtenkovskih prepreka na prilazima gradu. Benkunskas je istakao da je Viljnus kao glavni grad izložen većem riziku od napada i da je potrebno preduzeti preventivne mere radi zaštite stanovništva i infrastrukture.

Letonija gradi utvrđenja na granici sa Rusijom i Belorusijom

Susedna država Letonija već je započela izgradnju utvrđenja duž granice sa Rusijom i Belorusijom, u sklopu plana vrednog 303 miliona evra. Ovaj plan obuhvata kopanje protivtenkovskih jarkova i postavljanje takozvanih "zmajevih zuba" duž granice. Komandant kopnenih snaga Poljske, Valdemar Skržipčak, nedavno je podržao ovakve mere i istakao da bi i Poljska i Litvanija trebalo da preduzmu slične korake radi zaštite od potencijalne agresije.

Ukrajina nije uspela da izgradi barijeru od "zmajevih zuba" kako bi sprečila napad na Harkovsku oblast

Ukrajina se suočila sa izazovima u pokušaju izgradnje barijera od "zmajevih zuba" radi zaštite od napada na Harkovsku oblast. Ova situacija jasno ukazuje na značaj preduzimanja preventivnih mera radi zaštite od potencijalnih pretnji i agresije.

(Strana)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading