VENITI FER OPTUŽIO ROBERTA KENEDIJA DA JEDE PSE? Predsednički kandidat optužen i za napastvovanje dadilje
Foto: AP/Hans Pennink (FRE)

U intervjuu za politički podcast "Breaking Points" koji je objavljen u utorak, Kenedi je nazvao članak Vanity Fair-a "gomilom smeća", ali je priznao da njegova prošlost uključuje "mnogo kostura u ormaru". Članak tvrdi da je Kenedi prošle godine poslao poruku prijatelju koja je sadržala fotografiju na kojoj pantomimiše kuvanu životinjsku lešinu. U poruci je navodno preporučio prijatelju da proba da pojede psa tokom putovanja u Koreju. Vanity Fair je izvestio da digitalni metapodaci fotografije pokazuju da je ona nastala 2010. godine, i da su se konsultovali sa veterinarom koji je rekao da lešina na fotografiji izgleda kao pas. Međutim, Kened tvrdi da slika prikazuje njega kako jede kozu tokom putovanja u Južnoj Americi.

"Članak je gomila smeća. Slika na kojoj navodno jedem psa, zapravo je slika na kojoj jedem kozu u Patagoniji tokom rafting ture pre mnogo godina na reci Futaleufu. Oni tvrde... da imaju stručnjaka koji je identifikovao to kao leš psa. To jednostavno nije istina", rekao je Kenedi.


U članku Vanity Fair-a takođe se pojavljuje Eliza Kuni, bivša povremena dadilja koja je radila za Kenedija između 1998. i 1999. godine, tvrdeći da ju je uhvatio za grudi u njegovoj kuhinji. Kened je odbio direktno da prizna optužbu za seksualni napad, umesto toga odbacivši "druge optužbe" kao deo "veoma, veoma burne mladosti".

"Ja sam ovo rekao od početka. Nisam crkveni dečko. Rekao sam... imao sam veoma, veoma burnu mladost. Rekao sam u svom govoru o objavljivanju da imam... toliko mnogo kostura u ormanu, da ako bi svi mogli glasati, mogao bih se kandidovati za kralja sveta", rekao je Kenedi, dodajući:

"Vanity Fair reciklira priče stare 30 godina, i ja, znate, neću komentarisati detalje ni jedne od njih." Na direktno pitanje da li negira seksualni napad na Kuni, Kenedi je ponovio: "Neću komentarisati to."

Kasnije u utorak, Kenedi je podelio sliku koju je objavio Vanity Fair na kojoj navodno drži kuvanog psa i demantovao da fotografija prikazuje njega kako jede psa. U svom postu na društvenim mrežama, Kened se nije osvrnuo na optužbe za seksualni napad.

"Hej @VanityFair, znate kada vaši veterinarski stručnjaci nazovu kozu psom, a vaši forenzički stručnjaci kažu da je fotografija napravljena u Patagoniji napravljena u Koreji, da ste se pridružili redovima supermarketa senzacija", rekao je Kenedy 

"Nastavite govoriti Americi da je gore dole ako hoćete. Ja ću nastaviti govoriti o tome da radničke porodice ne mogu da priušte kuće ili namirnice jer su naša poslednja dva predsednika išla na vožnju zaduženja od 14 biliona dolara, plaćenu od strane vrednih Amerikanaca."


Optužbe iznete u članku Vanity Fair-a dolaze u teškom trenutku za Kenedijevu kampanju, dok pokušava da proširi podršku širom zemlje za svoju nezavisnu predsedničku kandidaturu. Kenedi se nalazi na glasačkim listićima u sedam država, ali se suočava sa opozicijom saveznika Bajdena koji pokušavaju da blokiraju njegov pristup u nekoliko drugih država. Nedavne ankete su pokazale da se Kened nalazi u stagnirajućem položaju u odnosu na Bajdena i Donalda Trampa, predviđene demokratske i republikanske predsedničke kandidate, respektivno. Anketa CNN-a objavljena u utorak pokazala je da Kenedi uživa podršku od 14% u višekandidatnoj trci, iza Trampa (41%) i Bajdena (35%). Ovi rezultati su otprilike slični anketi CNN-a objavljenoj u novembru koja je pokazala da je Kenedi imao podršku od 16%, u poređenju sa 41% za Trampa i 35% za Biajdena. Nezavisni kandidat takođe suočava se sa teškim izazovima u prikupljanju sredstava nakon što je u maju prikupio 2,6 miliona dolara za svoju kampanju, a potrošio 6,3 miliona u borbi za pristup glasačkim listićima. Kampanja Roberta F. Kenedija Jr. već se suočila sa nizom nekonvencionalnih naslova. U maju je Kenedi detaljno opisao medicinsku abnormalnost koju je doživeo 2010. godine, koju je uzrokovao parazitski crv koji je ušao u njegov mozak i umro. Kenedi je rekao da mu je crv uzrokovao "zamućenost uma" i probleme sa "pronalaskom reči i kratkotrajnim pamćenjem", ali je dodao da je problem rešen.

(CNN)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading