Osnovac pokušao da ubije novinarke
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram


U julu 2023. godine, Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je da je sprečen pokušaj atentata na poznate medijske ličnosti, Margaritu Simonjan i Kseniju Sobčak. Nedavno su se pojavile nove informacije o ovom slučaju, navodi se na Telegram kanalu "Oprez, novosti", čiji je vlasnik Sobčak.

U vezi sa ovim slučajem, identifikovana su tri nova osumnjičena lica. Među njima se nalazi učenik osmog razreda po imenu Pavel, student komunikologije Andrej Detkovski, i instalater Sergej Korolenkov. Oni su privedeni 7. maja u vezi sa krivičnim delom huliganizma, nakon čega im je izrečena preventivna mera u vidu zabrane vršenja određenih radnji.

 

 


Povezanost osumnjičenih sa ultradesničarskom grupom "Paragraf-88"

Prema informacijama iz istrage, pritvoreni osumnjičeni su povezani sa aktivnostima "Paragraf-88", ultradesničarske grupe koja je navodno pripremala atentat na Simonjan i Sobčak. Ranije je FSB saopštio da je ova grupa planirala atentat uz podršku Službe bezbednosti Ukrajine, koja im je navodno obećala novčanu nagradu za izvršenje atentata.

 




Nove informacije o slučaju atentata na Simonjan i Sobčak izazvale su reakcije javnosti, koja je zapanjena povezanošću osumnjičenih sa ultradesničarskom grupom i navodnom podrškom Službe bezbednosti Ukrajine. Istraga će nastaviti da razmatra ove nove detalje kako bi se utvrdila puna istina o ovom pokušaju atentata.

 

(Republika)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading