Simulacija nuklearnog rata
Foto: Printscreen/Printscreen


Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin upozorio je na kritičnu vojnopolitičku situaciju u istočnoevropskom regionu, ističući mogućnost nuklearnog sukoba kao posledicu destruktivne politike Zapada. Na sednici Saveta ministara odbrane država članica Zajednice nezavisnih država (ZND) u Minsku, Hrenjin je naglasio da koalicija zapadnih država kontinuirano gura agresivne narative na račun ZND, što dovodi do izazova i pretnji u vojnoj sferi. Uz faktičku demontažu arhitekture regionalne bezbednosti, postoji realna opasnost od direktne oružane konfrontacije, uključujući i primenu nuklearnog oružja.

- Koalicija zapadnih država ciljano ide ka degradaciji odnosa, kontinuirano gurajući agresivne narative na račun Zajednice nezavisnih država - rekao je on u Minsku na sednici Saveta ministara odbrane država članica ZND.


Hrenjin je istakao da Zapad vodi ideološku borbu protiv svih zemalja ZND, te da je Minsk spreman da podeli iskustvo suprotstavljanja takvoj politici. Ova izjava naglašava duboku zabrinutost zbog delovanja Zapada u istočnoevropskom regionu i nagoveštava odlučnost ZND da se suprotstavi spoljnim pretnjama.

- Zbog toga, u istočnoevropskom regionu se formirao niz izazova i pretnji u vojnoj sferi, koji u uslovima faktičke demontaže arhitekture regionalne bezbednosti mogu da dovedu do direktne oružane konfrontacije, uključujući i primenu nuklearnog oružja! 

Ruski ministar odbrane izabran za predsednika Saveta ministara odbrane ZND

Pored toga, Hrenjin je objavio da je ruski ministar odbrane Andrej Belousov izabran za predsednika Saveta ministara odbrane ZND. Ova vest naglašava važnost ruske uloge u regionalnoj bezbednosti i geopolitičkim pitanjima istočnoevropskog regiona.

(informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading